Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 2 rode pepers
- 1 prei
- 500 g kabeljauwfilet 2 schaaltjes à 250 g
- 8 eetlepels teriyaki marinade & saus flesje à 250 ml
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 400 g Thaise roerbakmix
Instructies
Voorbereiden:
- Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Groenten voorbereiden: Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen.
Pakketjes maken:
- Leg vier stukken aluminiumfolie (25 x 25 cm) op het werkvlak.
- Verdeel de kabeljauwfilet, rode peper en prei over de folie.
- Sprenkel 2 eetlepels teriyakisaus over elke portie en vouw de pakketjes goed dicht.
Vis garen:
- Leg de pakketjes op de hete barbecue en laat in 10-15 minuten gaar worden.
Rijstsalade bereiden:
- Laat de rijst uitlekken en afkoelen.
- Verhit intussen de olie in de wok en roerbak de Thaise groentemix gedurende 5 minuten.
- Schep de gewokte groente door de rijst en breng op smaak met de rest van de teriyakisaus.
Serveren:
- Serveer de vispakketjes met de rijstsalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 28 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g