Barbecue teriyaki vispakketjes

Gegrilde Teriyaki Vispakketjes met Rijstsalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 2 rode pepers
  • 1 prei
  • 500 g kabeljauwfilet 2 schaaltjes à 250 g
  • 8 eetlepels teriyaki marinade & saus flesje à 250 ml
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 g Thaise roerbakmix

Instructies

Voorbereiden:

  • Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Groenten voorbereiden: Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen.

Pakketjes maken:

  • Leg vier stukken aluminiumfolie (25 x 25 cm) op het werkvlak.
  • Verdeel de kabeljauwfilet, rode peper en prei over de folie.
  • Sprenkel 2 eetlepels teriyakisaus over elke portie en vouw de pakketjes goed dicht.

Vis garen:

  • Leg de pakketjes op de hete barbecue en laat in 10-15 minuten gaar worden.

Rijstsalade bereiden:

  • Laat de rijst uitlekken en afkoelen.
  • Verhit intussen de olie in de wok en roerbak de Thaise groentemix gedurende 5 minuten.
  • Schep de gewokte groente door de rijst en breng op smaak met de rest van de teriyakisaus.

Serveren:

  • Serveer de vispakketjes met de rijstsalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 28 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rijst / Vis
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij