Gegrilde Victoriabaars met Ragout van Groene Asperges
Een verfijnde amuse van gegrilde victoriabaars met een romige ragout van groene asperges.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de victoriabaars in 16 porties van 60 gram.
- Besprenkel met citroensap, olijfolie, zout en peper.
- Zet in de koeling tot gebruik.
- Voor de Ragout:
- Schil de asperges.
- Snijd de kopjes op 3 cm en de rest in stukken van 1 cm.
- Kook de asperges in gezouten kokend water tot ze net gaar zijn.
- Snipper de sjalot.
- Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot.
- Voeg de bloem toe en maak een roux; laat 1 minuut op laag vuur garen.
- Voeg al roerend 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux en kook hiervan een saus.
- Voeg de stukken asperge en een scheutje room toe aan de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
Afwerken:
- Verwarm de aspergepunten en de ragout.
- Gril de victoriabaars in een zeer hete grillpan tot deze net gaar is.
Dresseren:
- Schep een beetje aspergeragout op bordjes.
- Leg hierop de gegrilde victoriabaars.
- Garneer met de aspergepunten en een takje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 2 g