Gekarameliseerde Stoofperen met Port
Probeer deze heerlijke stoofperen in port! Het perfecte recept voor een feestelijke maaltijd of een zoet dessert. Ze worden heerlijk zacht en gekarameliseerd door de combinatie van port en kaneel.
Equipment
Ingrediënten
- 80 g suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 glaasje zoete rode wijn port
- Bodempje water
- Kaneelstokje van 5 cm
- 1 kg stoofperen
Instructies
- Schil de peren en snijd ze indien gewenst in stukken.
- Doe alle ingrediënten in een pan: suiker, citroensap, port, een bodempje water, en het kaneelstokje.
- Voeg de peren toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de peren op zacht vuur garen tot ze zacht en gekarameliseerd zijn, ongeveer 90 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete rode wijn of port om de smaken te versterken.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 35 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 30 g