Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 10 stukjes kaasdoek van 10 x 10 cm
- touw
- keukenpapier
Ingrediƫnten
- 30 g kleine rozijnen
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 250 g verse roomkaas
- 50 g gekonfijte gemberbolletjes fijngehakt
- 50 g pistachenoten fijngehakt
- 2 dl cognac of whisky
- Geroosterd brood
Instructies
- Week de rozijnen in de sinaasappellikeur gedurende 15 minuten.
- Roer de roomkaas los en meng deze met de geweekte rozijnen, fijngehakte gember en pistachenootjes.
- Vorm 10 bolletjes van het kaasmengsel.
- Verpak de kaasbolletjes in kaasdoek en bind ze vast met touw.
- Schenk de cognac in een kom en leg de kaasjes erin.
- Marineer ze gedurende 2 uur in de cognac.
- Laat de kaasjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met geroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gemarineerde feestkaasjes passen perfect bij een glas frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een dessertwijn zoals een Sauternes.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 4 g