Gemarineerde Feestkaasjes met Cognac

Gemarineerde Feestkaasjes met Cognac

Gemarineerde Feestkaasjes met Cognac

Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 10 stukjes kaasdoek van 10 x 10 cm
  • touw
  • keukenpapier

Ingrediƫnten

  • 30 g kleine rozijnen
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 250 g verse roomkaas
  • 50 g gekonfijte gemberbolletjes fijngehakt
  • 50 g pistachenoten fijngehakt
  • 2 dl cognac of whisky
  • Geroosterd brood

Instructies

  • Week de rozijnen in de sinaasappellikeur gedurende 15 minuten.
  • Roer de roomkaas los en meng deze met de geweekte rozijnen, fijngehakte gember en pistachenootjes.
  • Vorm 10 bolletjes van het kaasmengsel.
  • Verpak de kaasbolletjes in kaasdoek en bind ze vast met touw.
  • Schenk de cognac in een kom en leg de kaasjes erin.
  • Marineer ze gedurende 2 uur in de cognac.
  • Laat de kaasjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met geroosterd brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gemarineerde feestkaasjes passen perfect bij een glas frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een dessertwijn zoals een Sauternes.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Amuse / Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Feestdagen etc Kerst