Gemengde Vis Antipasti

Porties: 1 persoonvoo
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • serveerschaal

Ingrediënten

  • 1 bakje gekookte mosselen 150 g
  • 2 el kruidenolie peterselie-knoflook
  • 1 el citroensap
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 bakje gemarineerde knoflookgarnalen
  • 1 bakje gemarineerde sardinefilet 100 g
  • 1 bakje opgerolde sardinefilets met olijven 100 g
  • 200 g zalmfilet of zalmfilethaasje
  • 1 zakje rucolasla 30 g
  • 2 el kappertjes
  • 2 el citroenolie
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de gekookte mosselen in een kom met 2 eetlepels kruidenolie, citroensap, zout en peper.
  • Schep ze vervolgens op een serveerschaal.
  • Laat de knoflookgarnalen uitlekken en leg ze naast de mosselen op de serveerschaal.
  • Snijd de sardinefilets in de lengte doormidden en leg de repen naast elkaar op de schaal.
  • Plaats ook de opgerolde sardinefilets naast de andere vis.
  • Plaats de zalm 1 uur in de vriezer en snijd de vis dan in flinterdunne plakjes.
  • Leg de zalmplakjes op de rucolasla op de schaal en verdeel er de kappertjes en 2 eetlepels citroenolie over.
  • Maal er royaal zwarte peper boven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte rosé, zoals een Provence rosé, past goed bij deze gemengde vis antipasti.

Voedingswaarden

Calories: 640 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 58 g | Vet: 41 g | Zout: 3.6 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië