Gemengde Vis Antipasti
Equipment
- serveerschaal
Ingrediënten
- 1 bakje gekookte mosselen 150 g
- 2 el kruidenolie peterselie-knoflook
- 1 el citroensap
- Zout
- Versgemalen peper
- 1 bakje gemarineerde knoflookgarnalen
- 1 bakje gemarineerde sardinefilet 100 g
- 1 bakje opgerolde sardinefilets met olijven 100 g
- 200 g zalmfilet of zalmfilethaasje
- 1 zakje rucolasla 30 g
- 2 el kappertjes
- 2 el citroenolie
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Meng de gekookte mosselen in een kom met 2 eetlepels kruidenolie, citroensap, zout en peper.
- Schep ze vervolgens op een serveerschaal.
- Laat de knoflookgarnalen uitlekken en leg ze naast de mosselen op de serveerschaal.
- Snijd de sardinefilets in de lengte doormidden en leg de repen naast elkaar op de schaal.
- Plaats ook de opgerolde sardinefilets naast de andere vis.
- Plaats de zalm 1 uur in de vriezer en snijd de vis dan in flinterdunne plakjes.
- Leg de zalmplakjes op de rucolasla op de schaal en verdeel er de kappertjes en 2 eetlepels citroenolie over.
- Maal er royaal zwarte peper boven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte rosé, zoals een Provence rosé, past goed bij deze gemengde vis antipasti.Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 58 g | Vet: 41 g | Zout: 3.6 mg | Sugar: 1 g