Gepocheerde Oesters in Hun Eigen Jus
Equipment
- Oestermes
- theedoek
- Deegroller of hamer
Ingrediënten
- 12 oesters vers en verpakt
- IJsklontjes
- 2 takjes verse dille fijngeknipt
- Versgemalen peper
Instructies
- Klem de oesters met de bolle kant naar beneden tussen een dubbele doek en steek voorzichtig een oestermes aan de dikke kant tussen de schelpen.
- Beweeg het oestermes voorzichtig heen en weer totdat de sluitspier doorgesneden is.
- Open de oester met de platte kant naar boven en snijd ook de sluitspier aan de onderkant van de oester door, zodat de oester los in de schelp ligt.
- Vang het vocht op.
- Neem de oesters uit de schelp en zeef het oestervocht door een schone theedoek en vang dit op in een pannetje.
- Verwarm het oestervocht (zorg dat het niet kookt).
- Leg de helft van de oesters gedurende 30 seconden in het vocht en neem ze vervolgens met een schuimspaan eruit.
- Herhaal met de rest van de oesters.
- Zeef het oestervocht nogmaals door een schone theedoek.
- Wikkel de ijsklontjes in een schone theedoek en sla het ijs fijn met een deegroller of hamer.
- Leg het fijngemaakte ijs op een schaal.
- Druk de onderkant van de oesterschelpen in het ijs, leg de oesters erin en lepel voorzichtig het oestervocht erover.
- Strooi de fijngeknipte dille en versgemalen peper erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gepocheerde oesters zullen uitstekend samengaan met een koele, droge champagne. De bruisende en verfrissende eigenschappen van de champagne zullen de subtiele zilte smaak van de oesters perfect aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 78 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 7 g | Vet: 3 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 0.1 g