Gerookte Forel Timbaaltjes met Romige Botersaus en Sjalotjes
Deze verfijnde forel timbaaltjes met een romige botersaus en sjalotjes zorgen voor een subtiel, elegant voorgerecht dat perfect is voor feestelijke diners.
Equipment
- 6 hoge timbaaltjes, ingevet
Ingrediënten
- 400 g gerookte forelfilets
- 2 eieren gesplitst
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 1 ½ dl slagroom
- Zout en peper naar smaak
- 3 dl visbouillon
- 50 g sjalotjes fijngehakt
- Sap van een ½ citroen
- 100-150 g boter
- Takjes kervel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pureer de gerookte forelfilets in een keukenmachine.
- Voeg 1 eiwit toe en zeef de puree boven een schaal in een bak met ijsblokjes.
- Roer de eidooiers door de forelpuree.
- Voeg het overgebleven eiwit, de witte wijn, 1 dl slagroom en zout en peper naar smaak toe.
- Vul de ingevette timbaaltjes met de forelpuree en klop voorzichtig op een vochtige doek om lucht te laten ontsnappen.
- Strijk de bovenkant glad en dek af met ingevet aluminiumfolie.
- Bak de timbaaltjes gedurende 18 minuten in het midden van de oven.
- Laat de visbouillon inkoken tot een stroperige saus.
- Voeg de fijngehakte sjalotjes, citroensap en de rest van de slagroom toe.
- Breng de saus aan de kook en voeg van het vuur af de boter in delen kloppend toe.
- Houd warm au bain-marie.
- Stort de timbaaltjes op borden, schenk de saus eromheen en garneer met takjes kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer deze verfijnde foreltimbaaltjes direct als voorgerecht en geniet van de subtiele smaken van forel, romige botersaus en sjalotjes.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 1 g