Geroosterde Aubergines met Gemarineerde Tomaten en Knoflook

Deze geroosterde aubergines met tomaat en knoflook zijn een heerlijk Italiaans bijgerecht. Vol van smaak door de verse peterselie, rode peper en een vleugje azijn.
Porties: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine aubergines
  • 2 tomaten ontveld en in blokjes
  • 1 rood pepertje fijngehakt
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • ½ bosje peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Scheutje olijfolie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe ze in een kom.
  • Voeg knoflook, fijngehakte rode peper, peterselie, azijn, olie en zout toe aan de tomatenblokjes en laat dit 30 minuten marineren.
  • Was de aubergines en halveer ze in de lengte.
  • Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, bestrooi met zout en besprenkel met olie.
  • Leg de aubergines met de snijkant naar beneden in een ovenschaal en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200º C.
  • Haal de aubergines uit de oven, leg ze op een serveerbord en garneer met de gemarineerde tomatenblokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze aubergines met tomaat en knoflook gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Vermentino of een Sauvignon Blanc. De zuren in de wijn complementeren de frisse tomaten en kruiden.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Herfst / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch