Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 4 kopjes of kommetjes met een diameter van 8 cm en een hoogte van 4 cm, vershoudfolie
Ingrediënten
- 12½ g bieslook
- ½ friszoete appel bijv. Elstar
- 150 g rauwkostmix radijs
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 200 g gerookte zalm
- 40 g rucola
- 1 eetlepel olijfolie met frisse citroensmaak
Instructies
- Snijd ¾ van de bieslook fijn en bewaar de rest.
- Rasp de appel inclusief de schil.
- Meng de fijngesneden bieslook, geraspte appel, rauwkostmix, Griekse yoghurt en mayonaise in een kom.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Leg een stuk vershoudfolie in elk kopje.
- Verdeel de plakjes gerookte zalm over de kopjes, zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn.
- Verdeel het mengsel van appel en radijs over de zalm.
- Vouw de randen van de zalm over de vulling, zodat deze bedekt is.
- Draai de folie strak dicht, vergelijkbaar met het sluiten van een toffee.
- Bewaar de zalmbonbons in vershoudfolie in de koelkast tot het serveren.
- Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olijfolie met citroensmaak.
- Plaats de zalmbonbons op de rucola en garneer met de overgebleven bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan tot en met stap 2 maximaal een dag van tevoren worden bereid. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal