Gevogelte Royale

Royale de volaille
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g kipfilet
  • ½ dl slagroom
  • 2 eieren
  • Nootmuskaat
  • 1 el bechamelsaus
  • ½ ei
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Stamp de kipfilet met de slagroom fijn in een vijzel.
  • Voeg de béchamelsaus toe en de losgeklopte eieren.
  • Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
  • Passeer de compositie door een zeef.
  • Giet het mengsel in de beboterde vormpjes en pocheer dit au bain-marie tot de compositie gestold is, dit vergt 40 à 45 minuten.
  • Laat buiten de bain-marie afkoelen alvorens te storten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit voorgerecht. De frisse, fruitige tonen van de wijn zullen mooi contrasteren met de romige textuur van de gevogelte royale.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 8 g | Vet: 9 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij