Romige Pochée Royale
Porties: 4 personen
calorieën: 150kcal
Ingrediënten
- 1 dl slagroom
- 2 eieren
- Nootmuskaat
- Zout
Instructies
- Klop het ei en de dooiers los in een kom.
- Voeg de slagroom toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
- Giet de compositie in de beboterde vormpjes.
- Laat de vormpjes au bain-marie pocheren tot het gestold is, dit vergt 40 à 45 minuten.
- Laat de royale buiten de bain-marie afkoelen.
- Stort de royale uit de vormpjes als het is afgekoeld.
Notities
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Riesling Auslese past goed bij dit romige dessert. Hun rijke, fruitige aroma's zullen mooi samengaan met de zachte smaken van de pochée royale.Nutrition
Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 5g | Vet: 14g | Zout: 0.5mg | Sugar: 1g