Verfrissende Koude Komkommersoep
Porties: 4
calorieën: 150kcal
Equipment
Ingrediënten
- 500 milliliter yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- Citroensap naar smaak
- 3 grote komkommers ongeveer 650 gram elk, gekoeld
- 2 eetlepels mierikswortelroom uit een potje, naar smaak
- 1 handvol verse blaadjes dille grof gehakt, plus enkele takjes voor garnering
Instructies
- Schil de komkommers en snijd 2 komkommers overlangs in kwarten.
- Verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in blokjes.
- Leg ze in een grote kom en zet apart.
- Snijd de resterende komkommer met een dunschiller in lange, dunne linten.
- Als de linten te lang zijn, snijd ze dan doormidden.
- Meng ze in een andere kom met citroensap, olijfolie, gehakte dille en peper en zout.
- Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
- Doe de helft van de yoghurt, een snufje zout en peper, en de helft van de blokjes komkommer in een blender en pureer tot een gladde puree.
- Wrijf de puree door een fijne zeef met behulp van de bolle kant van een soeplepel.
- Gooi de pulp weg.
- Herhaal dit met de resterende blokjes komkommer en yoghurt.
- Breng de komkommerpuree op smaak en voeg indien gewenst mierikswortelroom of extra citroensap toe.
- Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast tot gebruik.
- Serveer de koude soep in gekoelde kommen en garneer met komkommerlinten en takjes dille.
Notities
Serveer met een knapperig stukje brood of een frisse salade voor een lichte en verfrissende maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een goede combinatie met de verfrissende smaak van de komkommersoep.Nutrition
Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5mg | Sugar: 10g