Gevulde Konijnenbout met Tijm-Portsaus

Gevulde Konijnenbout met Tijm-Portsaus

Een feestelijk en smaakvol gerecht van gevulde konijnenbout met blauwe kaas, ham en walnoten, geserveerd met een rijke tijm-portsaus. Ideaal voor een luxe kerstmaaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 100 g blauwe kaas romig geroerd
  • 50 g ham gesnipperd
  • 50 g walnoten fijngehakt
  • 40 g boter
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 dl port
  • 2 ½ dl wildfond
  • Een flinke tak tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de konijnenbouten op het dikste deel diep in en kruid met zout en peper.
  • Meng de blauwe kaas met de gesnipperde ham en fijngehakte walnoten.
  • Vul de ingesneden delen van de konijnenbouten met dit mengsel en steek vast met cocktailprikkers.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de konijnenbouten bruin.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Blus af met port, voeg de wildfond en tijm toe en stoof het geheel afgedekt ongeveer 50 minuten zachtjes gaar in de oven.
  • Houd de bouten warm, zeef het vocht en laat de saus tot 2 dl inkoken.
  • Serveer de gevulde konijnenbouten met de tijm-portsaus, eventueel met pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz, die goed past bij de rijke smaken van het wild en de tijm-portsaus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst