Gouden Belgische Uiensoep met Bier
Een hartverwarmende Belgische uiensoep met een vleugje bier voor een unieke smaak.
Equipment
- kookpan
- Lepel
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter lichtjes in een kookpan.
- Voeg de gesneden uien en knoflook toe en bak ze goudbruin.
- Strooi de bloem over de uien en laat het mengsel even sudderen.
- Schenk de bouillon en het bier in de pan en breng het aan de kook.
- Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze soep combineert goed met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een Belgisch witbier.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g