Gouden Belgische Uiensoep met Bier

Gouden Belgische Uiensoep met Bier

Gouden Belgische Uiensoep met Bier

Een hartverwarmende Belgische uiensoep met een vleugje bier voor een unieke smaak.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Lepel

Ingrediënten

  • 2 flesjes bier
  • 50 g boter
  • 8 middelgrote uien grof gesneden
  • ½ l bouillon blokjes of vleesextract
  • 2 fijngesnipperde knoflookteentjes
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Smelt de boter lichtjes in een kookpan.
  • Voeg de gesneden uien en knoflook toe en bak ze goudbruin.
  • Strooi de bloem over de uien en laat het mengsel even sudderen.
  • Schenk de bouillon en het bier in de pan en breng het aan de kook.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze soep combineert goed met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een Belgisch witbier.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch