Groene Aspergebundeltjes met Gerookte Zalm
Ingrediënten
- 200 g groene aspergetips
- 100 g gerookte zalm
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook geperst
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng in een kom de olijfolie met het citroensap en de geperste knoflook tot een dressing.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Kook de aspergetips in een pan met water en een beetje zout in 3 minuten beetgaar.
- Giet de asperges af, meng ze direct door de dressing en laat ze afkoelen.
- Snijd de gerookte zalm in 8 dunne, lange repen.
- Verdeel de asperges in 8 mooie bundeltjes van gelijke grootte en wikkel elk bundeltje in een reep zalm.
- Serveer de aspergebundeltjes in de eierdopjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 129 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 1 g