Groene Aspergebundeltjes met Gerookte Zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Eierdopjes (voor serveren)

Ingrediënten

  • 200 g groene aspergetips
  • 100 g gerookte zalm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de olijfolie met het citroensap en de geperste knoflook tot een dressing.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Kook de aspergetips in een pan met water en een beetje zout in 3 minuten beetgaar.
  • Giet de asperges af, meng ze direct door de dressing en laat ze afkoelen.
  • Snijd de gerookte zalm in 8 dunne, lange repen.
  • Verdeel de asperges in 8 mooie bundeltjes van gelijke grootte en wikkel elk bundeltje in een reep zalm.
  • Serveer de aspergebundeltjes in de eierdopjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 129 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g | Zout: 1.1 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Pescatarian