Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst
Een romige groentecurry met zachte pangasiusfilet, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Equipment
- bakpan
- kookpan
Ingrediënten
- 200 g basmati rijst gekookt
- 1 el Hindoestaanse madras
- 1 el Thai curry madras
- 1 pakje kookroom ongeveer 200 ml
- 1 ui gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 350 g pangasiusfilet in blokjes
- 65 ml water
- 1 zak gemengde groente bloemkool, broccoli en worteltjes
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
- Bak de gesneden ui in een bakpan tot deze glazig is.
- Kook de gemengde groenten 3 minuten in een kookpan.
- Maak een saus door de kookroom, geperste knoflook, Hindoestaanse madras, Thai curry madras, peper en zout te mengen.
- Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal en leg de pangasiusfilet blokjes en gebakken ui er bovenop.
- Giet de saus over de vis en groenten.
- Plaats de ovenschaal voor 90 minuten in de oven.
- Kook de basmati rijst in de laatste 15 minuten van de oventijd.
- Serveer de groentecurry met de rijst en geniet van dit smaakvolle gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de zachte smaken van de vis en de kruidigheid van de curry.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g