Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst

Groentecurry met Pangasiusfilet en Basmati Rijst

Een romige groentecurry met zachte pangasiusfilet, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g basmati rijst gekookt
  • 1 el Hindoestaanse madras
  • 1 el Thai curry madras
  • 1 pakje kookroom ongeveer 200 ml
  • 1 ui gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 g pangasiusfilet in blokjes
  • 65 ml water
  • 1 zak gemengde groente bloemkool, broccoli en worteltjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bak de gesneden ui in een bakpan tot deze glazig is.
  • Kook de gemengde groenten 3 minuten in een kookpan.
  • Maak een saus door de kookroom, geperste knoflook, Hindoestaanse madras, Thai curry madras, peper en zout te mengen.
  • Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal en leg de pangasiusfilet blokjes en gebakken ui er bovenop.
  • Giet de saus over de vis en groenten.
  • Plaats de ovenschaal voor 90 minuten in de oven.
  • Kook de basmati rijst in de laatste 15 minuten van de oventijd.
  • Serveer de groentecurry met de rijst en geniet van dit smaakvolle gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de zachte smaken van de vis en de kruidigheid van de curry.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst India
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Pescatarian