Hartige Garnalentaartjes met Champignons en Dille
Deze heerlijke hartige garnalentaartjes met champignons en kruiden zijn perfect als voorgerecht of tussengerecht voor elke gelegenheid.
Equipment
- 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
- steunvulling
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 200 gr champignons in vieren gesneden
- 1 dl visfond
- 3 eieren
- 1 dl slagroom
- 400 gr gepelde garnalen
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte dille
Instructies
- Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
- Bak de taartbodems 10 minuten blind in de oven.
- Verhit boter in een pan en bak de fijngehakte sjalotten gedurende 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
- Haal van het vuur.
- Klop de eieren met de room los en roer dit door het champignonmengsel.
- Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en dille toe.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
- Bak de taartjes in de oven gedurende 20-30 minuten tot het eimengsel gestold is.
- Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi voor het opdienen met de rest van de peterselie en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze garnalentaartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g