Hartige garnalentaartjes met een goudbruine, knapperige korst, gevuld met een mengsel van garnalen, champignons en eieren, gegarneerd met verse peterselie en dille. De taartjes worden gepresenteerd op een rustiek houten bord in een zonnige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en vrolijke decoraties, wat een uitnodigende en feestelijke sfeer creëert.

Hartige Garnalentaartjes met Champignons en Dille

Deze heerlijke hartige garnalentaartjes met champignons en kruiden zijn perfect als voorgerecht of tussengerecht voor elke gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
  • steunvulling

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 200 gr champignons in vieren gesneden
  • 1 dl visfond
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 400 gr gepelde garnalen
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille

Instructies

  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • Bak de taartbodems 10 minuten blind in de oven.
  • Verhit boter in een pan en bak de fijngehakte sjalotten gedurende 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
  • Haal van het vuur.
  • Klop de eieren met de room los en roer dit door het champignonmengsel.
  • Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en dille toe.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
  • Bak de taartjes in de oven gedurende 20-30 minuten tot het eimengsel gestold is.
  • Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi voor het opdienen met de rest van de peterselie en dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze garnalentaartjes met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag