Hazenrugfilet Spiezen met Pruimen en Pepersaus
Een feestelijke combinatie van hazenrugfilet en pruimen, geserveerd met een romige pepersaus. Deze elegante spiezen zijn een verfijnde keuze voor een kerstmenu.
Equipment
- satéprikkers
Ingrediënten
- 8 gewelde pruneaux zonder pit
- ½ dl cognac
- 4 hazenrugfilets
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels olie
- 30 g boter
- 1 ½ dl wildfond
- ⅛ liter slagroom 125 ml
- 1 eetlepel groene peperkorrels vers of uit een potje
- ½ eetlepel roze peperbessen uit een potje
Instructies
- Wel de pruneaux 5 minuten in de cognac en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bewaar de cognac.
- Wrijf de hazenrugfilets in met zout en peper.
- Steek één kant van een hazenrugfilet aan een satéprikker, voeg een pruneau toe, vouw de filet om de pruneau en steek het andere uiteinde van het vlees aan het stokje.
- Voeg nog een pruneau toe.
- Herhaal dit proces voor de overige filets.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de spiezen op hoog vuur aan alle kanten bruin, ongeveer 1 minuut.
- Schenk de olie uit de pan, voeg de boter toe en bak de spiezen nog 4 minuten tot ze van binnen rosé zijn.
- Houd ze warm in aluminiumfolie.
- Roer de wildfond, bewaarde cognac en de peperkorrels door het bakvet en laat 3 minuten op hoog vuur inkoken.
- Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de hazenrugfilet-spiezen op warme borden en schenk de pepersaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een Shiraz, die mooi aansluit bij de rijke smaken van het wild en de pruimen.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g