Hazenrugfilet Spiezen met Pruimen en Pepersaus

Hazenrugfilet Spiezen met pruimen en pepersaus Gang / Soort gerecht: Hoofdgerecht / wild / fruit Feestdagen etc: Kerst Porties: 4 personen Ingrediënten: 8 gewelde pruneaux zonder pit 1/2 dl cognac 4 hazenrugfilets Zout, peper 2 eetlepels olie 30 g boter 1 1/2 dl wildfond 1/8 liter slagroom (125 ml) 1 eetlepel groene peperkorrels (vers of uit een potje) 1/2 eetlepel roze peperbessen (potje) Bereidingswijze: Wel de pruneaux 5 minuten in de cognac en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de cognac. Wrijf de hazenrugfilets in met zout en peper. Steek één kant van een hazenrugfilet aan een satéprikker, steek dan een pruneau aan het stokje, vouw de hazenrugfilet om de pruneau en steek het vlees weer aan het stokje. Steek er weer een pruneau aan en dan het andere uiteinde van de hazenrugfilet. Maak op dezelfde manier spiesjes van de andere hazenrugfilets en pruneaux. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de hazenrugfilet-spiezen op hoog vuur aan alle kanten in 1 minuut bruin. Schenk de olie uit de pan en voeg de boter toe. Bak de spiezen nog 4 minuten bruin en van binnen rosé. Houd de spiezen warm in aluminiumfolie. Roer de wildfond, cognac en peperkorrels door het bakvet en laat dit 3 minuten op hoog vuur inkoken. Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Leg de hazenrugfilet-spiezen op 4 warme borden en schenk de saus erover. Notitie: Serveer met aardappelpuree torentjes en rode kool. N.B.: Als u hazenrugfilets gewoon wilt bakken, bestrooit u ze eerst met zout en peper. Vervolgens bakt u ze in 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé.

Hazenrugfilet Spiezen met Pruimen en Pepersaus

Een feestelijke combinatie van hazenrugfilet en pruimen, geserveerd met een romige pepersaus. Deze elegante spiezen zijn een verfijnde keuze voor een kerstmenu.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 gewelde pruneaux zonder pit
  • ½ dl cognac
  • 4 hazenrugfilets
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie
  • 30 g boter
  • 1 ½ dl wildfond
  • liter slagroom 125 ml
  • 1 eetlepel groene peperkorrels vers of uit een potje
  • ½ eetlepel roze peperbessen uit een potje

Instructies

  • Wel de pruneaux 5 minuten in de cognac en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bewaar de cognac.
  • Wrijf de hazenrugfilets in met zout en peper.
  • Steek één kant van een hazenrugfilet aan een satéprikker, voeg een pruneau toe, vouw de filet om de pruneau en steek het andere uiteinde van het vlees aan het stokje.
  • Voeg nog een pruneau toe.
  • Herhaal dit proces voor de overige filets.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de spiezen op hoog vuur aan alle kanten bruin, ongeveer 1 minuut.
  • Schenk de olie uit de pan, voeg de boter toe en bak de spiezen nog 4 minuten tot ze van binnen rosé zijn.
  • Houd ze warm in aluminiumfolie.
  • Roer de wildfond, bewaarde cognac en de peperkorrels door het bakvet en laat 3 minuten op hoog vuur inkoken.
  • Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de hazenrugfilet-spiezen op warme borden en schenk de pepersaus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een Shiraz, die mooi aansluit bij de rijke smaken van het wild en de pruimen.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst