Indiase Aloo Gobi

Indiase Aloo Gobi

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool voorgekookt tot middelharde bite
  • 4 middelgrote aardappelen voorgekookt tot middelharde bite
  • 6 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 tenen knoflook fijngeperst
  • 3 cm gemberwortel heel fijn gesneden
  • ¾ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels ketoembar gemalen korianderzaad
  • 3 tomaten in kleine blokjes
  • 1 theelepel garam masala

Instructies

  • Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak het komijnzaad een paar minuten aan tot het begint te geuren.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
  • Voeg de aardappelen toe en roer goed door.
  • Voeg de kurkuma, tomaatstukjes, ketoembar en chilipoeder toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de bloemkool toe en verhit het geheel kort op hoog vuur, voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
  • Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Voeg een paar minuten voor het einde de garam masala toe en roer goed door.
  • Serveer direct met rijst en chutney naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch