Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote koekenpan of wok
- mes
Ingrediënten
- 1 bloemkool voorgekookt tot middelharde bite
- 4 middelgrote aardappelen voorgekookt tot middelharde bite
- 6 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 3 tenen knoflook fijngeperst
- 3 cm gemberwortel heel fijn gesneden
- ¾ theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels ketoembar gemalen korianderzaad
- 3 tomaten in kleine blokjes
- 1 theelepel garam masala
Instructies
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak het komijnzaad een paar minuten aan tot het begint te geuren.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
- Voeg de aardappelen toe en roer goed door.
- Voeg de kurkuma, tomaatstukjes, ketoembar en chilipoeder toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de bloemkool toe en verhit het geheel kort op hoog vuur, voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
- Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Voeg een paar minuten voor het einde de garam masala toe en roer goed door.
- Serveer direct met rijst en chutney naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 6 g