Indonesische Pindabouillon met Sambal en Tuinkers
Ingrediënten
- 750 ml kippenbouillon van een tablet zonder toegevoegde suikers
- 3 eetlepels pindakaas zonder toegevoegde suikers
- 2 eetlepels Wereldkruiden Indonesië bijvoorbeeld van Silvo
- 1½ theelepel sambal oelek naar smaak
- 40 g alfalfa
- 20 g tuinkers
Instructies
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan.
- Voeg de pindakaas, sambal oelek en Wereldkruiden Indonesië toe aan de bouillon.
- Roer met een garde totdat de pindakaas volledig is opgelost en de bouillon een egale consistentie heeft.
- Voeg de alfalfa toe aan de bouillon en roer voorzichtig door.
- Verdeel de bouillon over 4 soepkommen.
- Knip de tuinkers af en strooi deze over de bouillon.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, aromatische witte wijn zoals een Etchart Cafayate Torrontés past uitstekend bij deze pindabouillon.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g