Indonesische Pindabouillon met Sambal en Tuinkers

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 ml kippenbouillon van een tablet zonder toegevoegde suikers
  • 3 eetlepels pindakaas zonder toegevoegde suikers
  • 2 eetlepels Wereldkruiden Indonesië bijvoorbeeld van Silvo
  • theelepel sambal oelek naar smaak
  • 40 g alfalfa
  • 20 g tuinkers

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan.
  • Voeg de pindakaas, sambal oelek en Wereldkruiden Indonesië toe aan de bouillon.
  • Roer met een garde totdat de pindakaas volledig is opgelost en de bouillon een egale consistentie heeft.
  • Voeg de alfalfa toe aan de bouillon en roer voorzichtig door.
  • Verdeel de bouillon over 4 soepkommen.
  • Knip de tuinkers af en strooi deze over de bouillon.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, aromatische witte wijn zoals een Etchart Cafayate Torrontés past uitstekend bij deze pindabouillon.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië