Italiaanse Mossel-Pesto Soep met Verse Basilicum

Italiaanse Mossel-Pesto Soep met Verse Basilicum

Een romige Italiaanse soep met mosselen en pesto, perfect voor een smaakvolle lunch of voorgerecht. De toevoeging van verse basilicum geeft deze soep een heerlijke mediterrane toets.
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g gekookte mosselen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes gesneden
  • 25 g boter
  • 3 el bloem
  • 1 ½ visbouillontablet
  • 1 dl slagroom
  • 2 el pestosaus
  • 1 el verse basilicum fijngesneden (of uit de diepvries)
  • 8 dl water

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne boogjes.
  • Smelt de boter in een diepe pan en bak de ui samen met de bleekselderij gedurende 5 minuten, tot ze glazig zijn.
  • Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen om de bloem te garen.
  • Voeg al roerend beetje bij beetje 8 dl water toe en breng de soep aan de kook.
  • Voeg de visbouillontabletten toe en roer tot ze zijn opgelost.
  • Kook de soep op matig vuur gedurende 10 minuten.
  • Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de slagroom en de pestosaus toe.
  • Roer goed door.
  • Verdeel de rest van de slagroom over de soepkommen, schep de soep erover en strooi de fijngesneden basilicum erover.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze soep met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een P

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Pescatarian