Italiaanse Pastasalade met Pesto, Mozzarella en Zongedroogde Tomaten

Een rustieke foodfoto van een Italiaanse pastasalade met fusilli, pesto, mozzarella, zongedroogde tomaten, cherrytomaten en verse basilicum, geserveerd in een bruine kom op een houten tafel met pijnboompitten en ingrediënten eromheen.

Italiaanse Pastasalade met Pesto, Mozzarella en Zongedroogde Tomaten

Dit heerlijke pastagerecht is perfect om mee te nemen naar buiten, bijvoorbeeld voor een picknick of een barbecue. De pastasalade met pesto heeft frisse smaken en is makkelijk en snel te bereiden.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
kostprijs per persoon € 4,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g pasta fusili of vlindertjes
  • 1 gele paprika of groene paprika
  • 1 mozzarellakaasje
  • 2 bosuitjes of een halve rode ui
  • 2 pomodori of trostomaten
  • 3 zongedroogde tomaten
  • een potje pesto
  • een potje olijven met piment
  • pijnboompitten
  • olijfolie

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Spoel de pasta af met koud stromend water en giet er een scheutje olijfolie over om te voorkomen dat hij aan elkaar plakt.
  • Was de verse groenten en snijd de pomodori, paprika en bosuitjes in kleine stukjes.
  • Dep ze daarna droog met wat keukenpapier.
  • Snijd de mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven in stukjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Blijf erbij, want ze branden snel aan.
  • Doe de afgekoelde pasta in een grote schaal.
  • Voeg de gesneden groenten, kaas en olijven toe.
  • Meng als laatste de pesto door de salade.
  • Leng de pesto eventueel aan met een extra scheutje olijfolie.
  • Zet de salade tot gebruik in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Deze pastasalade mozzarella is perfect om mee te nemen naar buiten, voor een picknick of salade voor picknick. Hij is heerlijk met een stukje gegrilde kip of vis.
 

Wijnadvies

Bij deze frisse pastasalade zongedroogde tomaten past een lichte en fruitige rosé. Ook een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, is een uitstekende keuze.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch