Italiaanse Tapas Trio: Tomaat, Pesto & Mozzarella Hapjes
Geniet van deze smaakvolle Italiaanse tapas met gevulde cherrytomaten, Caprese prikkers en krokante bruschetta met groene pesto. Perfect voor elk moment!
Ingrediënten
- 1 doosje cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 half zakje pijnboompitjes
- ¼ mozzarella
- ¼ pakje roomkaas
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 sneetjes brood
- 1 handje basilicum
- 1 handje bieslook
- Peper en zout
Instructies
- Snijd de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepel.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Vul de helft van de tomaten met groene pesto en strooi er pijnboompitjes over.
- Meng roomkaas met bieslook, peper en zout en vul de andere helft van de tomaten hiermee.
- Garneer met losse bieslook.
- Snijd 4 cherrytomaatjes door drieën.
- Snijd 8 kleine blokjes mozzarella en 8 blaadjes basilicum.
- Prik om en om tomaat, basilicum en mozzarella aan 4 prikkers.
- Snijd korstjes van brood en halveer de sneetjes schuin.
- Besprenkel met olijfolie en wrijf in met knoflook.
- Toast het brood krokant in een toaster of oven.
- Besmeer de bruschetta met groene pesto.
- Serveer alle hapjes samen op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse Amaretto cocktail voor een complete Italiaanse ervaring. Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Grigio past uitstekend bij deze hapjes.
Serveer met een frisse Amaretto cocktail voor een complete Italiaanse ervaring. Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Grigio past uitstekend bij deze hapjes.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 6 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g