Italiaanse Tapas Trio: Tomaat, Pesto & Mozzarella Hapjes

Italiaanse Tapas Trio: Tomaat, Pesto & Mozzarella Hapjes

Geniet van deze smaakvolle Italiaanse tapas met gevulde cherrytomaten, Caprese prikkers en krokante bruschetta met groene pesto. Perfect voor elk moment!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 half zakje pijnboompitjes
  • ¼ mozzarella
  • ¼ pakje roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 sneetjes brood
  • 1 handje basilicum
  • 1 handje bieslook
  • Peper en zout

Instructies

  • Snijd de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepel.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Vul de helft van de tomaten met groene pesto en strooi er pijnboompitjes over.
  • Meng roomkaas met bieslook, peper en zout en vul de andere helft van de tomaten hiermee.
  • Garneer met losse bieslook.
  • Snijd 4 cherrytomaatjes door drieën.
  • Snijd 8 kleine blokjes mozzarella en 8 blaadjes basilicum.
  • Prik om en om tomaat, basilicum en mozzarella aan 4 prikkers.
  • Snijd korstjes van brood en halveer de sneetjes schuin.
  • Besprenkel met olijfolie en wrijf in met knoflook.
  • Toast het brood krokant in een toaster of oven.
  • Besmeer de bruschetta met groene pesto.
  • Serveer alle hapjes samen op een bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse Amaretto cocktail voor een complete Italiaanse ervaring.
Wijnadvies:

Een lichte, fruitige Pinot Grigio past uitstekend bij deze hapjes.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 6 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Tapas
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden