Italiaanse Zoetwatervissoep met Snoek en Groenten
Een hartverwarmende Italiaanse soep met verse zoetwatervis, groenten en kruiden. Perfect geserveerd met geroosterd brood voor een authentieke maaltijd.
Equipment
- Grote soeppan
Ingrediënten
- 1,5 kg snoek of andere zoetwatervis zoals zeelt of paling, vermijd karper
- 50 g ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij fijn gesneden
- ½ bosje peterselie gehakt
- 1 l gepelde tomaten uit blik
- 300 g kalmoes snijbiet of paksoi, schoongemaakt en in repen gesneden
- 4 el olie
- ⅛ l witte wijn
- 1 laurierblaadje
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Maak de vis schoon, spoel deze zorgvuldig af onder koud water, dep droog met keukenpapier en snijd in stukken.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Laat de tomaten uitlekken, snijd het vruchtvlees fijn en bewaar het opgevangen vocht.
- Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, kalmoes of paksoi en peterselie zachtjes.
- Voeg de gesneden tomaten toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de witte wijn, het opgevangen tomatensap en het laurierblaadje toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de stukken vis in de soep en laat het geheel 30 minuten zachtjes trekken op laag vuur, totdat de vis gaar is.
- Serveer de soep warm, eventueel met geroosterd brood, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze soep met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino om de lichte, frisse smaken van de vis en groenten te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g