Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 dl water
- 1 ei
- 150 g oude kaas geraspt
- 250 g bloem
- 4 mespunten bakpoeder
- 75 g boter
- ¼ tl chilipoeder
- 2 mespunten zout
Instructies
- Zeef de bloem met zout en bakpoeder in een kom.
- Snijd de boter door het bloemmengsel en voeg het ei toe.
- Kneed het mengsel en voeg water toe tot een soepel deeg ontstaat.
- Vorm een bal van het deeg en laat ± 30 minuten rusten op een koele plaats.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap (± 3 mm).
- Steek rondjes uit het deeg (± 8 cm).
- Klop het eiwit stijf en voeg de kaas en chilipoeder toe.
- Verdeel het kaasmengsel over de helft van de deegrondjes en leg de andere helft erop.
- Zet de randen vast met water.
- Leg de empanada's op een bakplaat en bak ± 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C bruin.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct, eventueel met een pittige saus.
Wijnadvies:
Een droge sherry, of een fruitige witte wijn, zoals een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g