Karamel Gebakken Peerpartjes

Karamel Gebakken Peerpartjes

Karamel Gebakken Peerpartjes

Snelle en eenvoudige karamel gebakken peerpartjes. Perfect als zoet bijgerecht of heerlijke desserttopping.
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Handperen in kwarten gesneden
  • Suiker om te wentelen
  • Boter om te bakken

Instructies

  • Snijd de handperen in kwarten en wentel ze door de suiker totdat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de peren rondom goudbruin, ongeveer 5-7 minuten, tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Serveer direct als bijgerecht of als topping voor desserts.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een dessertwijn zoals een Moscato of een Sauternes om de zoetheid van de gekarameliseerde peren te versterken.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 1 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst