Kastanjebrood met chocolade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g kastanjes
  • 1 lit. melk
  • ½ staafje vanille
  • 150 g suiker
  • 250 g fondant chocolade
  • 2 snuifjes zout

Instructies

  • Maak een insnijding over de hele omtrek van de kastanjes, dwars door pet en velletje.
  • Zet ze op in water en laat 15 minuten koken.
  • Haal ze een na een uit het water en pet ze onmiddellijk.
  • Breng de melk met het gebroken vanillestaafje aan de kook.
  • Laat er de kastanjes in koken: ongeveer 40 minuten, tot ze goed mals zijn.
  • Maak er fijne puree van.
  • Voeg bij deze puree (die nog warm is), de suiker, de geraspte in een weinig melk gesmolten chocolade, de boter en het zout.
  • Meng alles goed om een zeer homogeen deeg te bekomen.
  • Beboter een rechthoekige vorm, leg er aluminiumpapier in, smeer dit lichtjes in met olie en leg hierop het kastanjedeeg.
  • Laat gedurende 24 uren in de koelkast verharden en haal pas uit de vorm net voor het opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er, eventueel, een Engelse crème-saus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Chocolade / Dessert