Klassieke Spaghetti Aglio e Olio

Klassieke Spaghetti Aglio e Olio

Klassieke Spaghetti Aglio e Olio

Deze klassieke Italiaanse spaghetti aglio e olio is een eenvoudig en snel gerecht, perfect voor een zomerse lunch of een lichte avondmaaltijd. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een heerlijk smaakvolle maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 g spaghetti
  • Peterselie fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng 4 liter water aan de kook en voeg 2 eetlepels zout toe.
  • Kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm ondertussen de olijfolie op laag vuur.
  • Voeg de geperste knoflook toe aan de olie en laat het 5 minuten zachtjes trekken (de olie mag niet te heet worden).
  • Giet de spaghetti af en meng deze met de knoflookolie en peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze spaghetti met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Vermentino voor een perfecte balans met de knoflook en olijfolie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lunch / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch