Knapperige Bladerdeegsnacks met Tomaat en Pesto
Heerlijke knapperige bladerdeegsnacks met sappige tomaat, romige mozzarella en geurige basilicumpesto. Perfect voor elke gelegenheid!
Ingrediënten
- 125 g mozzarella in stukken gescheurd
- 2 grote tomaten in plakjes
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 80 g basilicumpesto
- Gemalen peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het deeg uit met het bijgeleverde bakpapier en snijd het in 15 vierkantjes.
- Prik met een vork meerdere keren in het midden van elk stukje deeg.
- Breng een dun laagje pesto aan op de bladerdeegvierkantjes, maar laat een rand van 0,5 cm vrij.
- Leg een plakje tomaat op de pesto, bestrooi met mozzarella en breng op smaak met zout en peper.
- Plaats de tomatensnacks op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 15-18 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm of lauwwarm met extra verse basilicum als garnering.
Wijnadvies:
Deze tomatensnacks passen perfect bij een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g