Kokospannenkoekjes met tropisch fruit
Deze luchtige kokospannenkoekjes uit Sri Lanka worden geserveerd met een frisse salade van papaya, banaan en mango – een zomerse traktatie!
Equipment
- deksel
- keukenpapier
- Kleine wok (15-20 cm doorsnede)
- Opscheplepel
- vershoudfolie
Ingrediënten
- 1 el citroensap
- 1 el suiker
- 225 g rijstemeel of rijstebloem
- 225 g witbroodmix
- 3 el rietsuiker
- 4 dl kokosmelk uit blik
- 5½ dl kokosmelk uit blik
- Banaan in stukjes
- Mango in stukjes
- Olie
- Papaya in stukjes
Instructies
- Kneed een soepel deeg van rijstemeel of -bloem, witbroodmix, suiker en 1½ dl kokosmelk.
- Dek het deeg af met folie en laat het een nacht rusten.
- Voeg de volgende dag 4 dl kokosmelk toe en kneed opnieuw tot een soepel deeg.
- Laat het deeg 2 uur rusten en roer daarna goed door.
- Verhit een beetje olie in de wok.
- Schenk een kleine opscheplepel beslag in de wok en draai direct rond zodat een rand van circa 4 cm wordt bedekt.
- Laat het overige beslag terugvloeien naar de bodem.
- Plaats een deksel op de wok en bak de pannenkoek op laag vuur lichtgoudbruin.
- Maak de rand los met een spatel en wip de pannenkoek uit de pan.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak een salade van papaya, banaan, mango, citroensap en rietsuiker.
- Serveer de salade op de pannenkoeken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi met een snufje geraspte kokos of verse munt voor een tropisch accent. Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete Riesling of een mousserende wijn met een fruitig karakter.
Bestrooi met een snufje geraspte kokos of verse munt voor een tropisch accent. Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete Riesling of een mousserende wijn met een fruitig karakter.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 18 g