Krokante geitenkaas met geroosterde paprika en paardenbloem
Heerlijke krokante geitenkaasjes met een zoet paprikaslaatje en een frisse paardenbloemvinaigrette.
Ingrediënten
Instructies
- Rooster de paprikastukken 20 minuten in de oven op 220°C tot de schil blakert.
- Bedek de paprika's met een vochtige handdoek en laat afkoelen.
- Mix de helft van de paardenbloem, basilicum, knoflook, pijnboompitten en paneermeel in een blender.
- Bestrijk de geitenkaas met maïsolie en wentel in het kruidenmengsel.
- Bak de geitenkaasjes 8 minuten in de oven op 200°C.
- Verwijder de schillen van de paprika's en halveer ze.
- Leg de paprika's nog 3 minuten in de oven.
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
- Leg de geitenkaasjes op borden, schik de paprika eromheen en overgiet met de vinaigrette.
- Garneer met de overgebleven paardenbloemblaadjes en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of een lichte salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of een rosé.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g