Krokante geitenkaas met geroosterde paprika en paardenbloem

Een prachtig gepresenteerd bord met krokant gebakken geitenkaas, geserveerd met geroosterde rode en gele paprika en verse paardenbloemblaadjes. De kaasjes hebben een goudbruine korst met een romige binnenkant. De paprika’s zijn lichtgekarameliseerd en zorgen voor een zoete toets. Het geheel is besprenkeld met een lichte vinaigrette van hazelnootolie en witte wijnazijn, en afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Geserveerd op een rustieke houten tafel met een linnen servet en vintage bestek.

Krokante geitenkaas met geroosterde paprika en paardenbloem

Heerlijke krokante geitenkaasjes met een zoet paprikaslaatje en een frisse paardenbloemvinaigrette.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ bos basilicum
  • 4 geitenkaasjes ± 120 gram per stuk
  • 1 knoflookteen
  • 3 eetlepels hazelnootolie
  • 3 eetlepels maïsolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 8 paprika's
  • 100 gram paardenbloemblaadjes
  • 80 gram geroosterde pijnboompitten
  • 30 gram paneermeel
  • Peper
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Zout

Instructies

  • Rooster de paprikastukken 20 minuten in de oven op 220°C tot de schil blakert.
  • Bedek de paprika's met een vochtige handdoek en laat afkoelen.
  • Mix de helft van de paardenbloem, basilicum, knoflook, pijnboompitten en paneermeel in een blender.
  • Bestrijk de geitenkaas met maïsolie en wentel in het kruidenmengsel.
  • Bak de geitenkaasjes 8 minuten in de oven op 200°C.
  • Verwijder de schillen van de paprika's en halveer ze.
  • Leg de paprika's nog 3 minuten in de oven.
  • Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.
  • Leg de geitenkaasjes op borden, schik de paprika eromheen en overgiet met de vinaigrette.
  • Garneer met de overgebleven paardenbloemblaadjes en basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of een lichte salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of een rosé.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch