Kumquat-Sorbet met Grand Marnier

Een frisse sorbet van kumquats, geserveerd in elegante glazen schaaltjes, gegarneerd met een dunne plak kumquat en een vleugje Grand Marnier. De setting is een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, met zacht natuurlijk licht dat de levendige oranje kleur en gladde textuur benadrukt.

Kumquat-Sorbet met Grand Marnier

Verfrissende kumquat-sorbet met een scheutje Grand Marnier, perfect voor een zomers nagerecht.
Porties: 6
(exclusief bevriezen) 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kumquats
  • 100-150 g poedersuiker
  • Sinaasappellikeur Grand Marnier
  • 4 eetlepels water

Instructies

Kumquats voorbereiden:

  • Snijd de kumquats doormidden en verwijder de pitjes.
  • Pureer de vruchten en zeef het mengsel.
  • Suiker en likeur toevoegen: Voeg de poedersuiker, 4 eetlepels water en 2 eetlepels Grand Marnier toe aan de puree.
  • Roer goed totdat de suiker is opgelost.

IJs maken:

  • Zet het mengsel in een ijsmachine om het om te zetten in sorbet.

Serveren:

  • Doe bolletjes sorbet in elk glas en giet er een scheutje Grand Marnier over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies;

Een frisse Sauvignon Blanc of een Moscato d'Asti zou goed passen bij de citrusachtige smaken van de kumquats en de alcoholische kick van de Grand Marnier.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch