Kwartelsoep met Kervel en Geroerbakt Kwartelvlees

Kwartelsoep met Kervel en Geroerbakt Kwartelvlees

Kwartelsoep met Kervel en Geroerbakt Kwartelvlees

Een verfijnde en smaakvolle kwartelsoep met een rijke bouillon, geroerbakt kwartelvlees en verse kervel. Een elegant voorgerecht dat perfect past bij een feestelijk kerstdiner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • 150 g prei in ringen
  • 150 g wortel in plakjes
  • 300 g tomaten in partjes
  • 50 g knolselderij
  • 1 takje tijm
  • 1 stukje foelie
  • 10 gekneusde peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 2 jeneverbessen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels fijngesneden kervel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de borsten en pootjes van de kwartels af (of vraag de poelier om dit te doen) en houd ze apart.
  • Leg de karkassen in een braadslede en laat ze in 20-30 minuten bruin kleuren in de oven.
  • Plaats de bruine karkassen in een soeppan en voeg de prei, wortel, tomaten, knolselderij, tijm, foelie, peperkorrels, laurierblad, jeneverbessen en 2 liter water toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat 3 uur op laag vuur trekken, waarbij je regelmatig afschuimt.
  • Zeef de bouillon door een doek of fijne zeef.
  • Snijd het vlees van de borst en pootjes in reepjes, bestrooi met zout en peper en roerbak ze in boter gedurende 5-10 minuten.
  • Breng de gezeefde bouillon op smaak met zout en peper.
  • Schenk de bouillon in borden of een soepterrine en roer de reepjes kwartelvlees en kervel erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die mooi aansluit bij de delicate smaken van de kwartelsoep

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst