Kwartelsoep met Kervel en Geroerbakt Kwartelvlees
Een verfijnde en smaakvolle kwartelsoep met een rijke bouillon, geroerbakt kwartelvlees en verse kervel. Een elegant voorgerecht dat perfect past bij een feestelijk kerstdiner.
Ingrediënten
- 4 kwartels
- 150 g prei in ringen
- 150 g wortel in plakjes
- 300 g tomaten in partjes
- 50 g knolselderij
- 1 takje tijm
- 1 stukje foelie
- 10 gekneusde peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 2 jeneverbessen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels fijngesneden kervel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de borsten en pootjes van de kwartels af (of vraag de poelier om dit te doen) en houd ze apart.
- Leg de karkassen in een braadslede en laat ze in 20-30 minuten bruin kleuren in de oven.
- Plaats de bruine karkassen in een soeppan en voeg de prei, wortel, tomaten, knolselderij, tijm, foelie, peperkorrels, laurierblad, jeneverbessen en 2 liter water toe.
- Breng de bouillon aan de kook en laat 3 uur op laag vuur trekken, waarbij je regelmatig afschuimt.
- Zeef de bouillon door een doek of fijne zeef.
- Snijd het vlees van de borst en pootjes in reepjes, bestrooi met zout en peper en roerbak ze in boter gedurende 5-10 minuten.
- Breng de gezeefde bouillon op smaak met zout en peper.
- Schenk de bouillon in borden of een soepterrine en roer de reepjes kwartelvlees en kervel erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die mooi aansluit bij de delicate smaken van de kwartelsoepVoedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g