Lauwe Gamba Salade met Citrus en Dragon

Lauwe Gamba Salade met Citrus en Dragon

Lauwe Gamba Salade met Citrus en Dragon

Deze heerlijke salade van lauwe gamba’s combineert de frisse smaken van citrus met zachte kruiden en sappige gamba’s voor een verfijnd voorgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 3 eetlepels arachide-olie
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 12 grote gamba's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 krop sla in stukjes gesneden
  • ½ theelepel ragfijn gesneden citroenschil
  • 1 theelepel ragfijn gesneden sinaasappelschil
  • 8 blaadjes bleekselderij uit het binnenste, fijngesneden
  • 16 blaadjes dragon
  • 4 takjes kervel
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng arachide-olie, sherry-azijn en Dijon mosterd voor de dressing.

Bereiden:

  • Stoom de gamba’s gedurende 8 minuten boven kokend water.
  • Pel de gamba’s en pureer de koppen van de gamba’s met olijfolie en citroensap in een blender of keukenmachine.
  • Zeef het mengsel en houd de saus warm.

Gamba's bedekken:

  • Bedek de gepelde gamba’s met 2 eetlepels dressing.

Salade mengen:

  • Meng de rest van de dressing met de sla, citroen- en sinaasappelschil, bleekselderij en dragon.

Serveren:

  • Verdeel de salade over 4 borden, leg de warme gamba’s erop en schenk de saus erover.
  • Garneer met kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze lichte, citrusachtige gamba salade.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer
Feestdagen etc Kerst