Lentefrisse Vissoep
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
Instructies
- Breng in een soeppan 7 dl water aan de kook en los de visbouillontabletten hierin op.
- Voeg de diepvries doperwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
- Laat de soep afgedekt ongeveer 4 minuten zachtjes koken.
- Voeg de tuinkruidensoepgroenten en de stukjes kabeljauw toe aan de soep.
- Laat de soep nog ongeveer 4 minuten zachtjes koken, totdat de kabeljauw gaar is en de groenten zacht zijn.
- Verdeel de kabeljauw met een lepel in kleine stukjes.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de vissoep met peterseliecroutons en eventueel warm stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk vormt een mooie combinatie met deze vissoep.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g