Lentefrisse Vissoep

Lentefrisse Vissoep

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • 2 visbouillontabletten
  • 300 g diepvries doperwtjes
  • 1 zakje tuinkruidensoepgroenten 150 g
  • 1 schaaltje kabeljauwfilet ca. 175 g, in kleine stukjes
  • Zout
  • Peper
  • ½ zakje peterseliecroutons a 75 g
  • Warm stokbrood optioneel

Instructies

  • Breng in een soeppan 7 dl water aan de kook en los de visbouillontabletten hierin op.
  • Voeg de diepvries doperwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Laat de soep afgedekt ongeveer 4 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de tuinkruidensoepgroenten en de stukjes kabeljauw toe aan de soep.
  • Laat de soep nog ongeveer 4 minuten zachtjes koken, totdat de kabeljauw gaar is en de groenten zacht zijn.
  • Verdeel de kabeljauw met een lepel in kleine stukjes.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de vissoep met peterseliecroutons en eventueel warm stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk vormt een mooie combinatie met deze vissoep.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij