Lentesalade met radijs, kaas en ei

Lentesalade met radijs, kaas en ei - Receptenplein.nl

Lentesalade met radijs, kaas en ei

Frisse en kleurrijke lentesalade met radijs, kaas, ei en een lichte dressing, perfect voor een lichte lunch of bijgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote slabak

Ingrediënten

  • Bieslook fijngehakt
  • 2 eieren hardgekookt
  • 150 gram jong belegen kaas in lucifers gesneden
  • Bosjes radijs in plakjes
  • 100 gram veldsla
  • 3 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels olie
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper
  • Snufje suiker
  • Zout

Instructies

  • Maak de radijs schoon en snijd in plakjes.
  • Snijd de kaas in lucifers.
  • Snijd de eieren in plakjes.
  • Knip de bieslook fijn.
  • Maak de veldsla schoon en droog.
  • Bekleed een slabak met veldsla.
  • Meng de radijs, kaas, eieren en bieslook in het midden van de bak.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Schep het middengedeelte van de salade om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig brood of toast, en garneer met extra verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Lunch / Salade / Tussendoortje / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Veganistisch
Feestdagen etc Pasen