Lentesalade met radijs, kaas en ei
Frisse en kleurrijke lentesalade met radijs, kaas, ei en een lichte dressing, perfect voor een lichte lunch of bijgerecht.
Equipment
- Grote slabak
Ingrediënten
Instructies
- Maak de radijs schoon en snijd in plakjes.
- Snijd de kaas in lucifers.
- Snijd de eieren in plakjes.
- Knip de bieslook fijn.
- Maak de veldsla schoon en droog.
- Bekleed een slabak met veldsla.
- Meng de radijs, kaas, eieren en bieslook in het midden van de bak.
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
- Giet de dressing over de salade.
- Schep het middengedeelte van de salade om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood of toast, en garneer met extra verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g