Luxe Langouste Cocktail met Romige Cognacsaus

Een verfijnde langoustecocktail, geserveerd in een elegante glazen coupe. De cocktail bevat fijngesneden sla, gemarineerde stukjes langoustevlees in een romige saus van mayonaise, ketchup, slagroom, cognac, citroen en een vleugje Tabasco. De presentatie is afgewerkt met een plak langouste en delicate aspergepunten. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🦞🥬✨

Luxe Langouste Cocktail met Romige Cognacsaus

Geniet van deze verfijnde langouste cocktail met romige cognacsaus, knapperige sla en asperges. Een luxueus voorgerecht voor speciale gelegenheden!
Porties: 4
inclusief marineren 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 langouste
  • Tabasco
  • 3 liter courtbouillon
  • Citroensap
  • 2 deciliter mayonaise
  • 1 krop sla
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 deciliter slagroom
  • 0,2 deciliter cognac
  • 8 asperges gekookt

Instructies

  • Kook de langouste 20 minuten in de courtbouillon.
  • Laat de langouste afkoelen en snijd er 4 mooie schijfjes van af.
  • Snijd de rest van het vlees in kleine blokjes (brunoise).
  • Doe de brunoise in een kom, schenk de cognac erover en laat enkele uren marineren in de koelkast.
  • Maak de mayonaise en voeg de tomatenketchup toe.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de mayonaise.
  • Voeg een scheutje van de cognacmarinade, een paar druppels tabasco en wat citroensap toe aan de saus.
  • Was de sla, snijd het hart in fijne julienne.
  • Verdeel de juliennesla over de coupeglazen.
  • Voeg de gemarineerde brunoise van langouste toe.
  • Schep er wat saus overheen.
  • Garneer elk glas met een schijfje langouste en twee aspergepunten.
  • Serveer direct, gekoeld.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de cocktail met geroosterde toast en een klontje gezouten boter voor extra verfijning.
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals een Chablis of Sancerre past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Zomer