Luxe Langouste Cocktail met Romige Cognacsaus
Geniet van deze verfijnde langouste cocktail met romige cognacsaus, knapperige sla en asperges. Een luxueus voorgerecht voor speciale gelegenheden!
Ingrediënten
- 1 langouste
- Tabasco
- 3 liter courtbouillon
- Citroensap
- 2 deciliter mayonaise
- 1 krop sla
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 deciliter slagroom
- 0,2 deciliter cognac
- 8 asperges gekookt
Instructies
- Kook de langouste 20 minuten in de courtbouillon.
- Laat de langouste afkoelen en snijd er 4 mooie schijfjes van af.
- Snijd de rest van het vlees in kleine blokjes (brunoise).
- Doe de brunoise in een kom, schenk de cognac erover en laat enkele uren marineren in de koelkast.
- Maak de mayonaise en voeg de tomatenketchup toe.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de mayonaise.
- Voeg een scheutje van de cognacmarinade, een paar druppels tabasco en wat citroensap toe aan de saus.
- Was de sla, snijd het hart in fijne julienne.
- Verdeel de juliennesla over de coupeglazen.
- Voeg de gemarineerde brunoise van langouste toe.
- Schep er wat saus overheen.
- Garneer elk glas met een schijfje langouste en twee aspergepunten.
- Serveer direct, gekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de cocktail met geroosterde toast en een klontje gezouten boter voor extra verfijning.
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals een Chablis of Sancerre past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g