Luxe Wildsoep met Shiitake, Ravioli en Basilicum
Een verfijnde wildsoep met shiitake, knapperige groenten, zachte ricotta-ravioli en een vleugje Madeira. Perfect voor een feestelijk diner!
Ingrediënten
- 100 gram shiitake paddenstoelen in dunne reepjes gesneden
- ½ teen knoflook geperst
- 1 eetlepel boter
- 1 kleine winterwortel in lucifergrote reepjes gesneden
- 1 steel bleekselderij in lucifergrote reepjes gesneden
- 10 verse basilicumblaadjes in reepjes gesneden
- 18 gedroogde ravioli gevuld met ricotta 3 per soepkop
- Zout naar smaak
- 2 potten wildfond ca. 1 1/8 liter
- ½ dl Madeira-wijn of rode port
- 8 sneetjes casino-bruin brood
Instructies
- Bak de shiitake paddenstoelen met de geperste knoflook in 1 eetlepel boter gedurende 4 minuten.
- Laat ze uitlekken op een zeef.
- Blancheer de wortel- en bleekselderijreepjes gedurende 1 minuut in kokend water.
- Laat ze uitlekken.
- Kook de ravioli in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Spoel ze af met koud water en zet apart.
- Breng de wildfond samen met de Madeira-wijn aan de kook en roer goed door.
- Voeg de shiitake, wortel- en bleekselderijreepjes, basilicum en de gekookte ravioli toe aan de hete bouillon en laat ze kort mee verwarmen.
- Rooster de sneetjes casino-bruin brood en steek er stervormige stukken uit.
- Verdeel de soep over zes verwarmde soepkommen en leg de broodsterren bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep direct, gegarneerd met een extra blaadje verse basilicum en de krokante broodsterren voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een volle, rijke rode wijn zoals een Pinot Noir of een Madeira versterkt de diepe smaken van de wildfond en shiitake.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g