Luxe Wildsoep met Shiitake, Ravioli en Basilicum

Een kom met heldere wildfondsoep, gevuld met delicate ravioli gevuld met ricotta, dunne reepjes shiitake, wortel en bleekselderij. De soep is gegarneerd met verse basilicumblaadjes en vergezeld door stervormige stukjes geroosterd brood. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍲🌿✨

Luxe Wildsoep met Shiitake, Ravioli en Basilicum

Een verfijnde wildsoep met shiitake, knapperige groenten, zachte ricotta-ravioli en een vleugje Madeira. Perfect voor een feestelijk diner!
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram shiitake paddenstoelen in dunne reepjes gesneden
  • ½ teen knoflook geperst
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine winterwortel in lucifergrote reepjes gesneden
  • 1 steel bleekselderij in lucifergrote reepjes gesneden
  • 10 verse basilicumblaadjes in reepjes gesneden
  • 18 gedroogde ravioli gevuld met ricotta 3 per soepkop
  • Zout naar smaak
  • 2 potten wildfond ca. 1 1/8 liter
  • ½ dl Madeira-wijn of rode port
  • 8 sneetjes casino-bruin brood

Instructies

  • Bak de shiitake paddenstoelen met de geperste knoflook in 1 eetlepel boter gedurende 4 minuten.
  • Laat ze uitlekken op een zeef.
  • Blancheer de wortel- en bleekselderijreepjes gedurende 1 minuut in kokend water.
  • Laat ze uitlekken.
  • Kook de ravioli in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  • Spoel ze af met koud water en zet apart.
  • Breng de wildfond samen met de Madeira-wijn aan de kook en roer goed door.
  • Voeg de shiitake, wortel- en bleekselderijreepjes, basilicum en de gekookte ravioli toe aan de hete bouillon en laat ze kort mee verwarmen.
  • Rooster de sneetjes casino-bruin brood en steek er stervormige stukken uit.
  • Verdeel de soep over zes verwarmde soepkommen en leg de broodsterren bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de soep direct, gegarneerd met een extra blaadje verse basilicum en de krokante broodsterren voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een volle, rijke rode wijn zoals een Pinot Noir of een Madeira versterkt de diepe smaken van de wildfond en shiitake.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst
Feestdagen etc Kerst