Malse Varkensfricandeau in Pikante Tomatensaus
Een heerlijke varkensfricandeau in oosterse tomatensaus! Dit recept combineert kruidige smaken met honing en verse tomaten. Perfect voor de herfst.
Ingrediënten
- 1 kg Varkensfricandeau
- naar smaak Zout
- naar smaak Versgemalen peper
- ½ theelepel Chilipoeder
- ½ theelepel Kaneel
- 1 theelepel Komijn
- 50 gram Boter
- 2 eetlepels Olijfolie
- 2 Uien
- 2 tenen Knoflook
- 1 kg Rijpe tomaten
- 1 dl Vleesfond of bouillon
- 3 eetlepels Honing
- 2 eetlepels Fijngehakte verse koriander of peterselie
Instructies
- Laat de varkensfricandeau eerst op kamertemperatuur komen.
- Roer zout, peper, het chilipoeder, de kaneel en de komijn in een kommetje door elkaar.
- Wrijf de varkensfricandeau in met 3/4 van dit mengsel.
- Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Braad de fricandeau op matig vuur in circa 35 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
- Keer het vlees regelmatig en schep er af en toe wat braadvocht over.
- Voeg eventueel de fond toe als het te hard gaat.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Bak de uien en de knoflook en voeg daarna de tomaten en de fond toe.
- Braad het vlees in nog circa 15 minuten gaar in de saus.
- Leg het vlees op een plank en houd het in een lauwe oven warm.
- Wrijf het tomatenmengsel boven een andere pan door een zeef en kook het op hoog vuur in tot een lichtgebonden saus.
- Roer er de honing door en de rest van de kruiden.
- Laat de saus nog circa 4 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de koriander erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snijd het vlees in plakken, leg die dakpansgewijs op een schaal en schep er wat van de saus over.
- Geef de rest van de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met (basmati)rijst om de saus goed op te vangen. Een frisse komkommersalade past er ook goed bij.
Wijnadvies:
Een fruitige Merlot of een volle, droge rosé.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g