Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango's
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • 1 el suiker
  • 500 ml citroen sorbetijs
  • 2 passievruchten

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango.
  • Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes.
  • Snijd minder mooie plakken in stukjes.
  • Rasp de gele schil dun van de limoen.
  • Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
  • Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap.
  • Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
  • Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs.
  • Verdeel de mango erover.
  • Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / IJs / Nagerecht