Marinade Boquerones in Spaanse Stijl
Frisse Spaanse Boquerones: gemarineerde ansjovis met rode wijnazijn en knoflook.
Equipment
- afsluitbare schaal
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de ansjovisfilets of sardientjes in dunne reepjes, waarbij het vel mag blijven zitten.
- Leg de visfilets met het vel naar beneden in een schaal.
- Voeg de geperste knoflook, laurierblaadjes en rode wijnazijn toe.
- Dek de schaal af en laat de vis minstens 3 uur marineren in de koelkast.
- Giet de marinade af en besprenkel de vis met olijfolie voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geniet van deze Boquerones als verfrissend voorgerecht, ideaal voor warme Spaanse dagen.
Wijnadvies:
Een frisse Spaanse witte wijn zoals een Albariño of een Verdejo past uitstekend bij deze Boquerones.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 13 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 0 g