Marokkaanse Beghrir - Luchtige Pannenkoekjes
Geniet van deze traditionele Marokkaanse beghrir, luchtige pannenkoekjes perfect voor ontbijt of brunch.
		
		
		
	Equipment
- Anti-aanbak koekenpan
 - garde of mixer
 - theedoek
 
Ingrediënten
- 350 g bloem
 - 150 g griesmeel
 - 7 g gist
 - 1 zakje bakpoeder
 - 2 theelepels zout
 - 700 ml water kan iets meer zijn
 - Mespuntje saffraan
 
Instructies
- Meng de bloem, griesmeel, gist, bakpoeder, zout en saffraan in een grote kom.
 - Voeg het handwarme water toe en meng tot een glad pannenkoekenbeslag ontstaat.
 - Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen.
 - Verhit een kleine anti-aanbak koekenpan op laag vuur.
 - Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan (zonder boter of olie).
 - Laat de beghrir bakken tot er gaatjes verschijnen aan de bovenkant en hij volledig gaar is.
 - Keer niet om.
 - Leg de pannenkoekjes op een theedoek om af te koelen.
 - Besmeer met boter en honing of olijfolie.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Beghrir kan worden ingevroren in diepvrieszakjes zonder te besmeren.
Wijnadvies:
Bij deze Marokkaanse lekkernij past een glas muntthee uitstekend. Wijn is niet van toepassing.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 6 g | Vet: 4 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
					