Marokkaanse Gegrilde Kabeljauw met Pittige Citroen Marinade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 5 eetlepels glutenvrije bloem
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 500 g kabeljauwfilet in stukken van 2 gesneden (of vegan / vegetarisch alternatief)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • 6 eetlepels verse koriander fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Meng in een kom de glutenvrije bloem met de gemalen komijn en een theelepel zout en peper.
  • Schep de stukken vis erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met de bloemmix.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin.
  • Keer de vis halverwege om.
  • Controleer de gaarheid van de vis door een stukje door te snijden: het vlees moet gemakkelijk uit elkaar vallen en de glans moet verdwenen zijn.
  • Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn.
  • Maak een marinade van de overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte koriander, geperste knoflook en gesnipperde rode peper.
  • Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij deze pittige Marokkaanse gegrilde kabeljauw. De citrus- en kruidachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de vis en marinade complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Marokko