Marokkaanse Gegrilde Kabeljauw met Pittige Citroen Marinade
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
- keukenpapier
Ingrediënten
- 5 eetlepels glutenvrije bloem
- 2 theelepels gemalen komijn
- 500 g kabeljauwfilet in stukken van 2 gesneden (of vegan / vegetarisch alternatief)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
- Sap van ½ citroen
- 6 eetlepels verse koriander fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
Instructies
- Meng in een kom de glutenvrije bloem met de gemalen komijn en een theelepel zout en peper.
- Schep de stukken vis erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met de bloemmix.
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin.
- Keer de vis halverwege om.
- Controleer de gaarheid van de vis door een stukje door te snijden: het vlees moet gemakkelijk uit elkaar vallen en de glans moet verdwenen zijn.
- Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier.
- Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn.
- Maak een marinade van de overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte koriander, geperste knoflook en gesnipperde rode peper.
- Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij deze pittige Marokkaanse gegrilde kabeljauw. De citrus- en kruidachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de vis en marinade complementeren.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g