Mediterrane Groentetian uit de Oven

Mediterrane Groentetian uit de Oven

Breng de smaken van de Middellandse Zee naar je tafel met deze heerlijke Tian van mediterrane groenten. Perfect geroosterd en vol van smaak!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook gehalveerd
  • 1 rode ui in 8 parten gesneden
  • 1 gele paprika in 12 stukken gesneden
  • 1 dunne aubergine in plakken gesneden
  • 1 kleine courgette in plakken gesneden
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 takjes tijm blaadjes gerist

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Pel en halveer de knoflookteentjes.
  • Pel de rode ui en snijd deze in 8 parten.
  • Was de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in 12 stukken.
  • Was de aubergine, halveer deze en snijd in plakken.
  • Was de courgette en snijd in plakken.
  • Rangschik de groenten in de ovenschaal.
  • Verdeel de knoflook over de groenten.
  • Bestrooi de groenten met zout en peper.
  • Druppel de olijfolie en citroensap eroverheen.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de groenten gedurende 45 minuten, schep af en toe om.
  • Haal de schaal uit de oven en meng de tijmblaadjes door de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze mediterrane groentetian met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick