Mediterrane Rijstsalade met Mozzarella en Hazelnoten
Een kleurrijke en smaakvolle rijstsalade met mozzarella, geroosterde hazelnoten en een frisse basilicumdressing.
Equipment
Ingrediënten
- 1 ciabatta Italiaans brood
- 1 komkommer
- 1 potje olijven 240 ml
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram vinaigrette basilico fles à 250 ml
- 2 bol mozzarella
- 2 paprika's
- 200 gram rijst
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes.
- Halveer de olijven.
- Hak de hazelnoten grof en rooster 5 minuten in een droge koekenpan.
- Snijd de mozzarella in blokjes.
- Meng alle ingrediënten met de dressing.
- Serveer de salade met ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd ciabatta.
Wijnadvies:
Rocca Bianca Soave.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g