Mediterrane Visstoofpot
Een smaakvolle Mediterrane visstoofpot, rijk aan verse kruiden en tomaten. Deze stoofpot is perfect voor een gezellige maaltijd met een vleugje Zuid-Europese flair.
Equipment
- Ovenvaste pan
Ingrediënten
- 750 g gemengde visfilets ontveld en ontgraat, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 1 el azijn
- 1 el versgehakte peterselie
- 1,8 dl olijfolie
- 1 liter heet water
Instructies
- Bereid de visfilets voor door eventuele schubben en graten te verwijderen.
- Snijd de vis in stukken en spoel ze kort af met kokend water.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de visstukken goudbruin.
- Laat de vis op laag vuur rustig garen.
- Haal de vis vervolgens uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan, bak de fijngesnipperde ui, knoflook en peterselie tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg daarna de azijn toe en giet er 1 liter heet water bij.
- Roer alles goed door en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg de gebakken vis weer toe aan de pan en verwarm alles goed door.
- Serveer de stoofpot heet, eventueel met croûtons om het gerecht compleet te maken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Chardonnay om de rijke smaken van de visstoofpot te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g