Mediterrane Waterkersrisotto met Gegrilde Roodbaarsfilet
Equipment
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2-3 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 2 eetlepels boter
- 150 g risottorijst
- 1 dl droge witte wijn
- 1 visbouillontablet
- 1 zakje waterkers 75 g, grove takjes verwijderd en fijngehakt
- 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- Versgemalen peper
- 2 roodbaarsfilets à ca. 150 g
- Zeezout
Instructies
- Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter.
- Fruit de gesnipperde ui zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
- Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glanzen.
- Giet de droge witte wijn erbij en laat deze verdampen.
- Verkruimel het visbouillontablet boven de pan en voeg 2 dl water toe.
- Laat de risotto in een open pan ongeveer 10 minuten zachtjes koken, regelmatig roerend.
- Voeg scheut voor scheut nog eens 2 dl water toe en laat de risotto nog eens 10 minuten zachtjes gaar koken.
- Verhit ondertussen de grillpan goed.
- Roer de fijngehakte waterkers, versgeraspte Parmezaanse kaas, resterende boter en peper naar smaak door de risotto.
- Laat het geheel van het vuur afgedekt nog 5 minuten staan.
- Bestrijk de roodbaarsfilets met de resterende olie en grill ze in de hete grillpan gedurende ongeveer 5 minuten, halverwege keren, tot ze goudbruin en net gaar zijn.
- Schep de waterkersrisotto in twee warme diepe borden en leg de gegrilde roodbaarsfilet erbovenop.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Vermentino uit Sardinië of een Pinot Grigio uit Italië past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 24 g | Vet: 30 g