Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g rode bessen
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels gemberjam
- Mespunt kruidnagelpoeder
- Zout
- Versgemalen peper
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel uit een potje
- 3 eetlepels Dijonmosterd
- 200 g rosbief vleeswaren
- 200 g gebraden varkensfricandeau vleeswaren
- 300 g gebraden gehakt vleeswaren
Instructies
- Was de rode bessen en rits ze van de takjes boven een schaal.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringen.
- Meng de bosui, gemberjam, kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak door de bessen.
- Laat dit mengsel minstens 1 uur staan.
- Meng in een andere schaal de crème fraîche, mierikswortel en mosterd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Spreid op een platte schaal de rosbief, fricandeau en gehakt in rijen uit.
- Serveer de bessensaus en mosterdroom in aparte schaaltjes op het buffet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een licht gekoelde Beaujolais of een droge Riesling.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g