Mosterdroom Vleesschotel met Bessensaus

Mosterdroom Vleesschotel met Bessensaus

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g rode bessen
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels gemberjam
  • Mespunt kruidnagelpoeder
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel uit een potje
  • 3 eetlepels Dijonmosterd
  • 200 g rosbief vleeswaren
  • 200 g gebraden varkensfricandeau vleeswaren
  • 300 g gebraden gehakt vleeswaren

Instructies

  • Was de rode bessen en rits ze van de takjes boven een schaal.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringen.
  • Meng de bosui, gemberjam, kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak door de bessen.
  • Laat dit mengsel minstens 1 uur staan.
  • Meng in een andere schaal de crème fraîche, mierikswortel en mosterd.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Spreid op een platte schaal de rosbief, fricandeau en gehakt in rijen uit.
  • Serveer de bessensaus en mosterdroom in aparte schaaltjes op het buffet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een licht gekoelde Beaujolais of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Koude Hapjes / Tapas
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Verjaardag