Mozzarella Amuse met Parmaham en Basilicum

Een prachtig gepresenteerde amuselepel met blokjes mozzarella, tomaat, opgerolde Parmaham, een blaadje basilicum en ijsbergsla, stijlvol geserveerd op een feestelijke tafel.

Mozzarella Amuse met Parmaham en Basilicum

Deze verfijnde amuse combineert romige mozzarella, sappige tomaat en hartige Parmaham op een knapperig blaadje sla. Perfect voor een elegante start van je diner!
Porties: 12 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote bol mozzarella
  • 3 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • Peper en zout naar smaak
  • 12 plakjes Parmaham
  • 12 blaadjes basilicum
  • 1 krop ijsbergsla

Instructies

  • Snijd de mozzarella en tomaten in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes mozzarella en tomaat in een kom met olijfolie en witte balsamicoazijn.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Haal 12 mooie blaadjes van de ijsbergsla.
  • Leg op elke amuselepel een blaadje sla.
  • Schep een lepel van het tomaat-mozzarella-mengsel op elk blaadje sla.
  • Rol de plakjes Parmaham op en leg op elke amuselepel een rolletje ham.
  • Garneer met een vers blaadje basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de amuselepels op een grote schaal met een takje verse basilicum als extra decoratie.
Wijnadvies:
Een frisse Pinot Grigio of een lichte Sauvignon Blanc past perfect bij de romige mozzarella en zoute Parmaham.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 8 g | Vet: 9 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Italië