Negerinnentetten
Ingrediënten
Ingrediënten koekjesdeeg:
- 150 g boter
- 65 g suiker
- 60 g broyage 30g poedersuiker + 30 g amandelpoeder
- Snuifje zout
- 1 ei
- 250 g bloem
Ingrediënten ganache (chocoladesaus):
- 125 g chocolade
- 200 ml room
- 50 g suiker
- lepel honing
Ingrediënten vulling:
- 25 g gelatine
- 75 g suiker
- 50 ml water
- 70 ml eiwit
Instructies
Koekjesdeeg:
- Neem een mengkom en doe daar de boter, suiker, broyage en zout in.
- Begin te mengen op lage snelheid.
- Voeg al roerend het eitje toe.
- Voeg dan in één keer de bloem toe en meng verder maar kort!
- Anders wordt het deeg taai.
- Kneed het deeg tot een plattere, rechthoekige blok en laat 20 minuten in de frigo opstijven.
- Opgesteven, kun je het deeg uitrollen met een deegrol tot een groot stuk van 3 mm dikte.
- Prik in met een vork en steek er vervolgens cirkeltjes uit.
- Leg die cirkels op een bakplaat en laat ze 8 à 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Ganache (chocoladesaus):
- Neem een kookpan en voeg de room, de suiker en de honing toe.
- Laat opkoken.
- Opgekookt voeg je het mengsel bij de chocolade.
- Roer tot je een schone blinkende saus krijgt.
Vulling:
- Leg de gelatine 1 voor 1 in koud water en laat ze weken.
- Voeg de suiker en het water samen en laat koken op een vuurtje tot de massa een lichte bruine kleur krijgt.
- Klop 70 ml eiwit op in een ontvette kom.
- Als de siroop van water en suiker kleur krijgt, kun je de gelatine toevoegen.
- Meng tot alles opgelost is.
- Klop er dan het eiwit bij en blijf kloppen tot de hele massa koud is.
- Vul je spuitzak met de vulling, spuit die op de afgekoelde koekjes en laat die vervolgens 15 min in de koelkast opstijven.
- Overgiet tenslotte met de ganache.