Negerinnentetten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten koekjesdeeg:

  • 150 g boter
  • 65 g suiker
  • 60 g broyage 30g poedersuiker + 30 g amandelpoeder
  • Snuifje zout
  • 1 ei
  • 250 g bloem

Ingrediënten ganache (chocoladesaus):

  • 125 g chocolade
  • 200 ml room
  • 50 g suiker
  • lepel honing

Ingrediënten vulling:

  • 25 g gelatine
  • 75 g suiker
  • 50 ml water
  • 70 ml eiwit

Instructies

Koekjesdeeg:

  • Neem een mengkom en doe daar de boter, suiker, broyage en zout in.
  • Begin te mengen op lage snelheid.
  • Voeg al roerend het eitje toe.
  • Voeg dan in één keer de bloem toe en meng verder maar kort!
  • Anders wordt het deeg taai.
  • Kneed het deeg tot een plattere, rechthoekige blok en laat 20 minuten in de frigo opstijven.
  • Opgesteven, kun je het deeg uitrollen met een deegrol tot een groot stuk van 3 mm dikte.
  • Prik in met een vork en steek er vervolgens cirkeltjes uit.
  • Leg die cirkels op een bakplaat en laat ze 8 à 10 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.

Ganache (chocoladesaus):

  • Neem een kookpan en voeg de room, de suiker en de honing toe.
  • Laat opkoken.
  • Opgekookt voeg je het mengsel bij de chocolade.
  • Roer tot je een schone blinkende saus krijgt.

Vulling:

  • Leg de gelatine 1 voor 1 in koud water en laat ze weken.
  • Voeg de suiker en het water samen en laat koken op een vuurtje tot de massa een lichte bruine kleur krijgt.
  • Klop 70 ml eiwit op in een ontvette kom.
  • Als de siroop van water en suiker kleur krijgt, kun je de gelatine toevoegen.
  • Meng tot alles opgelost is.
  • Klop er dan het eiwit bij en blijf kloppen tot de hele massa koud is.
  • Vul je spuitzak met de vulling, spuit die op de afgekoelde koekjes en laat die vervolgens 15 min in de koelkast opstijven.
  • Overgiet tenslotte met de ganache.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht
Land van herkomst België